NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Spyro Gyra in Amsterdam


   • Spyro Gyra Photo #1
   1 of 1
   October 28, 2019

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   EVENT DETAILS
   Spyro Gyra

   Spyro Gyra
   Spyro Gyra is een van de meest succesvolle bands in de jazzscene. En een van de productiefste. De afgelopen veertig jaar brachten ze meer dan 25 albums uit. Waarvan ze in totaal meer dan 25 miljoen exemplaren verkochten. Spyro Gyra werd halverwege de jaren zeventig opgericht door saxofonist Jay Beckenstein. De fusion-band smeedt diverse stijlen aaneen: jazz, rhythm-and-blues, salsa, soul en funk. In de zomer van 2019 kwam de band met een opvallend nieuw album: Vinyl Tap. Een plaat met covers, met bijzondere versies van nummers als Sunshine Of Your Love en Can't Find My Way Home.

   Morning Dance
   Hits van Spyro Gyra als Shaker Song, Song for Lorraine en Morning Dance komen nog steeds veelvuldig voorbij op jazz- en easy-listening-zenders. De laatste twee hits zijn afkomstig van het bekendste album van de groep, uit 1979, ook getiteld Morning Dance. Na bijna veertig jaar is Spyro Gyra nog altijd een van de succesvolste jazzgroepen ter wereld. Vanavond voor de eerste keer te horen in Het Concertgebouw!

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Spyro Gyra. Book your stay now!